Halsvarmere


Heklet hals i Big Delight fra garnstudio, også mønster er hentet derfra. Denne halsen er mindre, men kan snurres 2 gng. rundt halsen.

Strikket halsvarmer i Easy fra SandnesGarn, brukte pinner #9. Mønster fant jeg her:

http://marionlouises.blogspot.se/

http://marionlouises.blogspot.no/2011/01/hals-la-marion.html


Stripekåpe og et par ullsokker nede i venstre hjørne :D

Jeg så denne fine kåpen hos www.happyknitting.com , når jeg var på Rennebumartnaden et år.

Tok sin tid fra jeg begynte til den ble ferdig, selv om den var rask og enkel å strikke.

Garnet er Trollgarn 100 % ull, godt å strikke med og kåpen er god å bruke.


Strikka grytekluter


Strikket på liten rundpinne og heklet kant rundt, garnet er Petunia.

Dette er riktig fargegjenngivelse.


Halsvarmere - igjen :)

Eskimogarn, mønster fra dropsdesign.
Eskimogarn

Sandnes Alpakka, dropsdesign

Denne er likedan som den lyseblå.


jeg husker ikke navnet på dette garnet, men det er ull og bomull.

Noen halsvarmere er gitt i presang og noen er til salgs :)

Veldig moro å strikke alle sammen.


Halsvarmere

Joda, man ser passe lur ut når man skal ta bilde av seg selv. Men syns det måtte til for å frem bedre hvordan denne halsvarmeren er. God og varm, god å bruke.


Garn: Eskimo, mønster : drops design.

Garn: Eskimo og Puddel, mønster: drops.

 http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=31&lang=no

http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=109&d_id=4&lang=no


Nam nam Kvikk Lunsj

En kvikk Lunsj lue var en selvfølge når min sjokolade - og spesielt Kvikk Lunsj -elskende venninne skulle feire 50-årsdag. Hun fikk sin lue i gave fra meg, mens vi andre har strikket til oss selv og til de som ikke strikker selv. Når det gjelder garnet, så tok jeg med meg en Kvikk Lunsj på garnbutikken og valgte farger/ garn ut i fra den. Mønsteret fant jeg her : http://blogg.hobbyboden.com/Heklejenta/index.php/2010/03/22/p29006. Hvem som har opprinnelsen eller ideen til Kvikk Lunsj lua , vet jeg ikke. Om noen kan hjelpe meg med det , så er det fint.

Og hvor ble så den store dagen feiret ? Det måtte bli på Freia Sjokoladefabrikk :)


Labber !

Kan få sjokk av mindre , men labbene jeg begynte på en gang for leeeenge siden , er ferdig!

Aner ikke hvilket garn det er , for jeg har rota vekk magebeltet, men det ble kjøpt på salg ,på Rauma ullvare en gang i tiden. Det ene nøstet holdt ikke til en labb, måtte strikke tåa i noe annet , men det gikk fint. Har strikket flette på disse.Så Ellbjørg, nå ble det endelig labber på deg :)


Hadde glemt å blogge disse


og nå husker jeg ikke hvilket garn jeg brukte, men det var enten Regia eller Sisu. Mønsteret behøver jeg vel ikke å si hvor det kommer fra :-D Det er vis2vas sin strikkebok det , blir aldri lei av den.

Her går det på det samme gamle


et par sokker igjen, strikket i et mønster fra boken til http://vigdismariedesign.com/blog/?page_id=63
Sm vanlig det også, men jeg liker så godt de oppskriftsbøkene.

RepriseEn ny tøffelcape vest, denne gangen i grønt og som vanlig, en forsinket bursdagsgave.

Ble ikke riktig farge på vesten her, men det er ikke så nøye , for det er knappen jeg skulle vise frem.

Strikket halsvarmer


Tema på første husflidslagsmøte etter jul, var denne strikka halsvarmeren. Idé fra http://juliannesmith.wordpress.com/
Moro og rask å strikke, så denne gangen ble jeg ferdig også :-) Garn : Alfa, p # 7
Min svigerinne og mamma´n til ei lita prinsesse , fikk den, så nå matcher mor og datter :-)

Til ei lita prinsesse


Rosa må det være. Jeg har strikket kåpe til minste tantejenta. Mønster: Mix barn, fra Sandnesgarn, hefte 0910 barn. Garn : Alfa , P#  6 og 7.
Dette er ikke bare mitt verk, Magnhild måtte tre til og maske sammen på skuldrene og mamma måtte sy i ermene. Jammen meg godt med god hjelp :-) Tusen takk .

Her også måtte mamma  tre støttende til. Det gikk greit å strikke legg ene veien, men ikke for alt i verden om jeg fikk det til den andre  :-DSokker


Et nytt par fra  http://vigdismariedesign.com/blog/ sokkebok. Jeg prøvde å ta nærbilde av mønsteret, men det ble så utydig.

Se her , se her


Jeg var så utrolig heldig å være en av de som vant en premie etter å ha vært i selskap hos http://pinnehobby.blogspot.com/.  En fantastisk flott gave, mønsterhefte fra Rauma Ullvarefabrikk: Selbustrikk, garn : 2tr.gammelserie strikkegarn fra Rauma og Wollmeise Twin, 80%  Merino superwash/ 20% PA. Kom gjerne med forslag til hva jeg kan strikke av Wollmeise. Kanskje jeg bør få tak i flere nøster  ,eller hesper rettere sagt.
bilde0388
Fargen heter " Single Malt" , en lekker brunfarge som dessverre ikke kommer helt til sin rett på bildet.


Tøffelcape

bilde0359
Som så mange andre har jeg strikket Tøffelcape. Kjempegod å bruke! Jeg har strikket den i Dalegarn, freestyle og på p # 5,5 .Oppdaget etterhvert at jeg har klyvd tråden en plass , så det må fikses og fjuskes til . Kan ikke risikere at den rakner opp.
Mønster og design her : http://www.hendesverden.dk/  & http://www.wilferts.dk/shop/index.php?act=viewProd&productId=21
bilde0363" Rosa på ball " i lyngfarger

bilde0300
Ikke etter så rent få snarr og snurrer er kjolen ferdig. Jeg falt pladask for den første gangen jeg så den og når Muskat var på 40 % slo jeg til :-D Jeg var spent på om den passet og det gjorde den - heldigvis. Det er ikke så helt enkelt å ta bilde av seg selv i speilet, med et mobilkamera. Ja, ja det hadde vel vært like vanskelig med et vanlig kamera også . Det får bli som det blir :-D
bilde0302

bilde0301

Mønster http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=113&d_id=1&lang=no . En bitteliten forandring har jeg gjort, jeg har ikke splitt i halsen og knytebåndet.

AARRGGGHHHHH


Dette holder på å gjøre meg sprø!! Det er en ting å strikke kjole, men å slite med de snurregreiene der . Har prøvd å nøste opp igjen et par nøster , men det hjelper ikke . Måtte bare få sagt det .......

Strikking og sånt

bilde003
Pulsvanter og pannebånd er strikket i Sandnes Alpakka ,p # 3,5 . Mønsteret er fra www.garnstudio.com

bilde002
*                       *                           *                            *                          *                    *

bilde001
Denne halsen fant jeg hos www.bentemor.com/blogg/  Jeg har strikket også denne i Sandnes Alpakka og på p # 3,5. Hvor mye jeg la opp husker jeg ikke !
Håper settet varmer, for 50 årsjubilanten som fikk det er en varm og sprudlende dame :-)

Strikket kjole

solvrs kjole
Kjolen er strikket i Rauma baby garn , oppskriftshefte Rauma Babydesign , baby 075 R. Dette er str. 1 år , Jeg har brukt andre farger enn i orginalen . Kanskje jeg kan få tatt et bedre bilde senere , blir ikke riktig fargegjengivelse her.

2009

nytt r
Ønsker dere et Riktig Godt Nytt År , takk for besøket i 2008 og velkommen tilbake i 2009.
Året startet godt ,med en frisk gåtur på Neremsetra og med å feste tråder i et par sokker jeg har strikket. Som vanlig har jeg brukt sokkeoppskrift boken  og garnet er Regia , p#3. Denne gangen la jeg ene labben i scanneren ! Og sånn ble det :-) Måtte brette inn noe , for å få plass :-p
ellbjlabb

Evalue til Katrine

klue
Jeg fant oppskriften til denne luen her http://evasunivers.blogspot.com/2007/08/made-by-eva-nr-1.html . Den var enkel å strikke og ble veldig fin , selv om ikke det er så godt å se her . Jeg brukte Juvel og p.# 4 . Ser ut som mottakeren likte den også , for den var i bruk i jula.

Sommerfugler skal det være

karis labb
Til Kari har jeg strikket labber med sommerfuglmønster . Jeg behøver vel nesten ikke å si hvor jeg fant mønsteret , men altså : Vigdis Marie Design  ( det ligger link til siden hennes lengre nede ) . Hun har kalt dette mønsteret  "Fly away ! " . Sisu garn og p # 3.
hndarbeid 011

Til en ung herremann

knut oles labb
Ja, jeg holder nå på med mitt , strikker labber ( sokker ) . Disse er strikket i Regia på p # 3 . Mønsteret heter "Yarn aboard ! " og er tatt fra heftet jeg kjøpte fra Vigdis Marie Design .
nrbilde knut oles labb

Regnbuesokker

regnbuesokker
Sindre ( 5 år ) har selv tatt ut garn , eller farger rettere sagt , til disse spreke labbene.  Jeg holder meg til sokkeoppskriftboken min  og disse kalles for "checkers!" , 3 rett - 3 vrang i 6 omg. så motsatt. Holder meg til det samme garnet og pinnene også . Enten Sisu eller Regia ( husker ikke og jeg har rotet vekk magebeltet ) , pinnestr. husker jeg den er # 3.

Håndleddtrim

mettes sokker
Her er et nytt eksemplar sokker fra http://vigdismariedesign.com/blog/ strikkebok.
De heter " Rosa Rugos " , men ikke så mye rosa disse da siden Mette ønsket seg svart . Garnet det er enten Sisu eller Regia . Det er fin trening for håndleddet mitt å strikke og jeg er straks i gang med flere sokker.  Fargene på nederste bildet stemmer ganske godt med virkeligheten . En gang i fremtiden bør jeg nok investere i digitalt kamera , men enn så lenge får jeg klare meg med mobilen - og få min søster til å ta bilder når det passer slik.
nrbilde mettes sokker

På`an igjen

katrines sokker
Joda ,sakte men sikkert går det fremover . Nå kan jeg kjøre bil , sy på symaskin og strikke . Disse sokkene holdt jeg på med når jeg brakk håndleddet og nå har jeg gjort de ferdig. Husker ikke helt hvilket garn det er, men oppskriften er fra heftet som jeg kjøpte av vis2vas. Nå har sokkene havnet i Gudbransdalen ,men jeg skal se om jeg ikke når i de , så jeg får tatt et bedre bilde. Hadde vært fint om jeg fikk frem det fine hullmønsteret. OG så vil jeg si tusen takk for hilsener =)  Jeg " pumper jern " på harde livet , strekker , bøyer og har stål i ben og armer - iallefall i armen  :-)

Sindre´s sokker

flettesokker
Dette er også en oppskrift fra den flotte sokkeboken jeg kjøpte av  Vis2Vas . De er strikket i et flettemønster som heter " lets twist again " . Garnet er Regia og  p nr. 3 . I skrivende stund er begge ferdige  og jeg satser på at de passer til Sindre som er 4 1/2 år.  På første bildet har jeg brukt scanneren og det andre , mobil kamera
sindres labb

Jeg har lært

sokker m. hullm.
å strikke hullstrikk og det var som de sa  : ikke vanskelig :-)   Dette er et mønster fra sokkeboken jeg har kjøpt tidligere  http://ingeranne.sprayblogg.no/1191271505_21_sokkeoppskrifter.html  Det heter Easy lace 1 og var veldig kjekt å strikke , jeg har blinket meg ut det neste jeg skal prøve meg på også. Garnet er Fabel , godt å strikke med og godt å bruke.
sokker med hullm?nst.

Tror ikke de kommer til å fryse på ørene med disse

ellbj. lue

Min søster fikk en strikket lue til jul , kanten rundt og blomsten er heklet, noen perler er det også inni der . Den er strikket i Alfa garn , pinner nr 7 , mønsteret fant jeg i et Sandnesgarn hefte som heter Tilbehør. Det samme gjelder for min svogers lue , her er det Sindre på 4 år som er lue modell.
ronnys lue


21 Sokkeoppskrifter

Sokkeoppskrifter
Dette heftet har jeg kjøpt og det er kjempeflott . Det er så mange fine sokkeoppskrifter rundt omkring , men stort sett på engelsk . Endelig er det noen som har gjort noe med det  og nå har jeg 21 sokkeoppskrifter på norsk .
Boken anbefales og du får kjøpt den her : http://strikkestua.blogdrive.com/

We call them Pirates

Piratlue
En av tanteguttene blir "fjortis " neste helg  og  ( noe av ) gaven er ferdig .
Strikket i Juvel på pinner nr 3 , mønster her : http://www.helloyarn.com/wecallthempirates.htm

Hønsegård

p?skek.3p?skek.2p?skek.1
Det blir ikke mye kakling i denne hønsegården , for ingen har fått nebb og ikke alle har fått øyne - men det kommer. Jeg hadde et par fridager i påsken og de ble brukt til håndarbeid , ute var det full vinter og ufyselig vær. Med andre ord , fint vær å være inne i . Mønsteret er vel fra Sandnesgarn  og de er strikket / heklet med fritidsgarn. Ja, det stemmer , det er ikke jeg som har strikket alle på egenhånd . Det var noen flinke jenter som har bidratt også , hjelp til å ta ut knapper har jeg også hatt .

Strikket pute

Strikket pute
Strikket en pute til en av mine tantejenter . Det er  5 rette og 5 vrange , pinner nr 10 og tykt garn - husker ikke hva det heter. Jeg vant garnpakken på et husflidslagmøte , det har vært liggende ganske så lenge , men når jeg omsider satte i gang  så gikk det fort.

Nordisk hemmelig venn 3

lavendell hals
Jeg har fått gave fra min svenske hemmelig venn. En aldeles nydelig lavendell farget hals .
Farge og design var mitt i blinken til meg , jeg er kjempefornøyd . Tusen takk til http://rosmyskreativasida.blogspot.com/ ........... tror jeg ........
http://nhv4.blogspot.com/

Det er Juli og jeg legger inn bilde av pulsvarmere !

67589-49
Det sier vel litt om hvordan sommeren er her .  Vel, jeg bruker faktisk ikke pulsvarmerene nå , men om vinteren er de flittig i bruk. Dette er de første jeg strikket og de er litt for kort  syns jeg nå.


og litt flere pulsvarmere

og litt flere pulsvarmere
Tantejentene har fått flere pulsvarmere , her er 2 av de . De strikker man på 1- 2 - 3 . Brukte litt lengre tid på de til min søster .


Pulsvarmere

Pulsvarmere
Mamma ønsket seg disse - og det fikk hun .


My man

My man
  Han kommer alltid med roser og champagne , er ´n ikke flott ? 
   Det er Laila som har fikset han til meg , jeg fikk han i gave på 40 årsdagen min .